Buiten gaan we naar Binnen....

U bent hier: Over Roep

Over mijzelfOver mijzelf

Mijn naam is Rubi, door menigeen en mijzelf afgekort naar Roep...

 

Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Tijdens mijn puberteit en daarna was ik regelmatig op het strand of in de bossen te vinden. Samen met mijn honden of te paard was dat voor mij de manier om in mijn lijf te komen en uit mijn hoofd te gaan. Wind in je haar en zonnetje op je bol of op andere momenten de regen in mijn gezicht maakten dat ik mijn hoofd "stil" kon laten zijn.

 

Op mijn 29e ben ik verhuisd naar de Veluwe. Hier vind ik nu al meer dan 20 jaar mijn thuis. Met de overweldigende schoonheid van de heide en de bossen als mijn achtertuin weet ik dat er voor mij geen fijnere plek is om te wonen, te leven en te werken.

 

Mijn weg op de arbeidsmarkt heeft vele zijpaden gehad; van verzorgende tot aan sales support en van reisadviseur tot intercedent. Wel hebben al mijn banen als rode draad een adviserende, helpende of sturende kant gehad. Dit past dus blijkbaar bij mij.

Vanaf het moment dat ik me hier echt bewust van werd kon ik ook een bewuste keuze maken in wat mijn pad vanaf dat moment zou zijn.

 

Ik ben een coach-opleiding gaan volgen en een groot aantal puzzelstukken viel op hun plaats, want het begint immers met zelf-onderzoek. Met name de trainingen die ik heb gevolgd bij Enneagram-Nederland hebben me veel inzicht gegeven. Antwoorden op vragen die ik had zaten diepgeworteld in mijzelf, in mijn eigen weten. Ik maakte kennis met mijn manier van denken, voelen en handelen. Echter ieder mens is uniek en denkt, voelt en handelt dus ook op zijn eigen unieke manier. 

 

Mijn liefde en respect voor het wezen paard kan ik integreren in mijn praktijk nadat ik eerst de eerst de "Basisopleiding tot Paardencoach" heb gevolgd bij KIFUNGO van Coby van Beets-van der Hoeff. In deze basis opleiding richt je je voornamelijk op het gedrags- en intra-psychisch niveau. Tijdens de vervolgopleiding "Begeleiden vanuit Systemisch/Sjamanistisch perspectief met Paarden en andere dieren" heb ik op een geheel ander niveau kennis gekregen van het systemisch werk. Het werken met ordening en erkennen van hetgeen er is, maar niet gezien wordt (of mag worden) brengt zoveel meer voor client en representanten. Nog meer volg ik hierin de wijsheid van mijn paarden, samen met hen kan het zich ontvouwen.

 

Bij In the Heart of Change heb ik me tijdens het traject 'Element' ondergedompeld in begeleiden op een dieper niveau. Noord, Oost, Zuid en West, Lucht, Vuur, Aarde en Water... Er is zoveel wat zich laat zien, àlles is er en àlles doet mee. The Universe has a plan, you just have to trust!